Proč si říkáme Balloon Agency?

KategoriePress Release / Blog

Jeden z nejčastějších dotazů o naší společnosti. Co znamená název Balloon Agency a jak jsme k němu přišli? Rádi vyprávíme příběh o vzniku názvu naší cestovně vzdělávací agentury Balloon Agency. Zde je náš příběh.

Trochu historie

Kdysi dávno, daleká starověká Britannia na svém jižním pobřeží zažívala svůj nebývalý růst pod zákonodárnými rukami mocných hodnostářů a mimořádných intelektů. Jedním z těchto reků byl Lewis Dymoke Grosvenor Tregonwell, kapitán Dorsetského Zemanství (velkostatkářství). V průběhu roku 1810 se Tregonwell rozhodl založit na pustém vřesovišti osadu. Pustina příležitostně navštěvovaná pouhými rybáři, prašivými pašeráky a proslulými krvelačnými piráty v té době, začala postupně rozkvétat nejen díky zmínce v knize “Spas of England” z konce 19. století, ve kterém byl Bournemouth označen, a jehož návštěvnost akcelerovala o to více přistavěním železnice.

Atrakce Bournemouth Balloon

Dnes již plně proslulá turistická a sezónní lokalita, kterou Bournemouth bezpochyby je, představila v červenci roku 1998 svým obyvatelům a návštěvníkům zbrusu novou a neobvyklou atrakci přímo v srdci městského parku Central Gardens – Vysokovýškový horkovzdušný balón (High-Altitude Balloon) s fascinujícím výhledem po okolí, který se pro Bournemouth stal doslova ikonou.

Naše inspirace

Panoramatický rozhled s fascinujícím pohledem anglického pobřeží v doprovodu mořského vánku z odvážných výšin horkovzdušného balónu i nás inspiroval k představení názvu cestovně vzdělávací agentury Balloon Agency se symbolem balonu jako symbolu ucelené ideologie a osobnosti Balloon Agency o cestování, širokospektrálním rozhledu a vzdělávání.

V roce 2016 rada města Bournemouth oznámila zrušení této ikonické atrakce, kterou nahradilo bělavé ruské kolo na pláži.

Vize, nápady a název společně s logem společnosti Balloon Agency však zůstávají žít dál.

KONTAKTUJTE NÁS

Nechte si nezávazně spočítat cenu vašeho jazykového pobytu v jednoduchém formuláři. A to ať už jde o certifikovaný jazykový kurz (např. FCE, CAE, IELTS) nebo jazykový kurz běžné angličtiny.

Štítky: ,

10. 8. 2019

Ušetřete za jazykový pobyt

Ušetřete za jazykový pobyt s Balloon Agency díky směnnému kurz. Jazykový kurz v...